Helyszín:
Budapesti Muszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ?F? épület, I. em. jobbra (Bp. 1111, Budafoki út 8.)
Résztvevo:
17 fo (lásd a mellékelt, minden résztvevo által aláírt ívet)
Dátum:
2005. március 9.

A teremben jelenlevok az Egyesület a Tudomány és a Technika Egységéért megalapításának szándékával gyultek össze. Valamennyien ismerték az Egyesület korábban nyilvános vitára bocsátott ?Alapszabály?-ának tervezetét. A nyilvános vita során javasolt módosítások figyelembevételével készült új változatot a jelenlévok az értekezlet elott megkapták.

A résztvevok nyílt szavazás mellett megválasztották dr. Ván Pétert levezeto elnöknek. A résztvevok szavaztak arról, hogy személyi kérdésekben mindenkor titkos szavazást tartanak, a többi felmerülo kérdésben ? amennyiben a titkos szavazást senki sem kéri ? nyílt szavazással történik.

Elso napirendi pontként a résztvevok kimondták az Egyesület megalakulását.

Ezután megvitatták bíróság által javasolt helyeken megváltoztatott ?Alapszabály?-t (közgyulés döntési rendje és elnökségi tagok visszahívhatóságának feltételei), majd egyhangú szavazással elfogadták azt.

Harmadik napirendi pontként került sor az Egyesület vezetoségének megválasztására. A háromtagú elnökséget a jelenlevok titkos szavazással, egyhangúan választották meg.

Szondy György
(1022, Budapest, Bimbó u 22.)
dr. Ván Péter
(1012, Budapest, Lovas út 18. I/1.)
dr. Vásárhelyi Balázs
(1126 Budapest Hollósy S. u. 3)

Végül az éves tagdíj kérdését vitatta meg az értekezlet. Egyhangú szavazás mellett az éves tagdíj hallgatóknak és nyugdíjasoknak 1.000 Ft, mindenki másnak pedig 2.000 Ft. Ebben az évben a tagdíjat június 30-ig kell befizetni.

feljegyezte: dr. Vásárhelyi Balázs

Hitelesítok:
Dr. Noszticzius Zoltán, Dr. Márkus Ferenc

Next Post Previous Post